Ferrarini & Benelli

Wie?

Ferrarini & Benelli ontwerpt en produceert corona-drukvoorbehandelingen sinds 1965. Corona-voorbehandeling zorgt voor een verhoogde oppervlaktespanning bij plastic, papier en gemetalliseerde film om de adhesie tussen substraat en inkt, lak, lijm, coating, … te vergroten. Ondertussen hebben ze toestellen ontwikkeld voor alle toepassingen op het vlak van extrusie en converting, ook voor narrow web en voor de labelindustrie. Deze toestellen zijn zo ontworpen dat het veilig werken is voor de operator tijdens de productie, en dat tegelijkertijd alles makkelijk bereikbaar is bij het schoonmaken. Ferrarini & Benelli kan ook aan de hand van het eigen materiaal van de gebruiker testen welke toestellen het meest geschikt zijn.

Naast Corona-drukvoorbehandeling bieden ze OZO-NO! ozonafbreekunits, Plasma- voorbehandelingen en voorbehandelingen voor kabels en buizen. Ten slotte hebben ze Dyne-testen (inkten, pennen en markers) om de oppervlaktespanning van het materiaal te meten voor en na het behandelen.

Wat?

Corona-voorbehandelingen

Ferrarini & Benelli produceert corona-voorbehandelingen voor conductieve en niet-conductieve materialen (plastiekfolie of gemetalliseerde film, papier, kunststof platen, schuimmaterialen, labels, buizen en andere speciale toepassingen) om de adhesie tussen substraat en inkt, lak, lijm, coating, … te vergroten.

Meer informatie

OZO-NO! ozonafbreekunits

De ozonafbreekunits breken vrijgekomen ozon af tot zuurstof met behulp van een katalysator. Dit proces vindt plaats bij kamertemperatuur. Door gebruik te maken van een katalysator in granulaatvorm is er geen energie nodig bij deze reactie. Wanneer de katalysator verzadigd is, kan die geregenereerd worden bij Ferrarini & Benelli ter plaatse.

Meer informatie

Plasma-voorbehandelingen

De Ferrarini & Benelli plasma-voorbehandeling werkt onder atmosferische druk en heeft dus geen vacuümtechnologie nodig. Dit systeem verhoogt de oppervlaktespanning van 3D-objecten voor een betere hechting van inkten, lijmen, coatings, … Er zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar: In Air Plasma, In Air Plasma Plus en In Air Plasma Spark.

Meer informatie